hello nyár

Nyári bőrápolási tippek, amiket érdemes észben tartanod

A nyarak minden évben megterhelik a bőrt. A perzselő hőség, szennyezés, páratartalom elveszik a bőr természetes fényét, és olykor gyulladásokat okoznak. Hogy elkerüld ezeket a problémákat, és a bőröd sugárzása a korábbiakhoz hasonló legyen, fogadj meg néhány tanácsot amiket hasznosíthatsz a meleg nyári időszakban.

Radírozz!
A bőrápolás alapszabálya a bőrradírozás. A tested minden nap minden percében elképesztő sebességgel bocsátja ki a bőrsejteket. Ha nem távolítod el rendszeresen az elhalt hámsejteket, könnyen azt veheted észre, hogy a bőröd fakó, fénytelen. Teljesen mindegy, mennyi krémet használsz, soha nem lesz szép a bőröd, ha nem hámlasztasz. Radírozással egyenletes tónusú, egészséges hatást érhetsz el.
Fogj tehát egy testradírt és a langyos zuhany alatt finoman dörzsöld át a tested körkörös mozdulatokkal válltól lefelé. Az arcodon és a nyakadon arcradírt használj, majd öblítsd a bőröd tisztára.
Heti 2-3 alkalommal ismételd meg a radírozást, hogy egész évben ragyogó legyen a bőröd.

Fényvédő krém használata kötelező!
Dobd el a tavalyit, és az üzletközpont drogériájában szerezz be egy új krémet bőröd védelmében. A fényvédőnek nem az a célja, hogy örökké tartson, hanem, hogy 2-3 óránként használd és védekezz a káros sugarak ellen. Minden szakértő széles spektrumú SPF 30 vagy annál magasabb faktorú fényvédőt javasol minden szabadon lévő bőrfelületre.  Az új fényvédő krém legyen tehát minimum 30, de még inkább 50 faktoros, ezzel már hatékonyan védheted a bőröd a káros napsugaraktól.

Lehet sminkelni, de ne vidd túlzásba!
Nyáron a kevesebb smink a legjobb. Ha alapozót szeretnél használni, akkor arcpúdert is használj, hogy ne legyen foltos a bőröd. Különösen fontos, hogy a bőröd lélegezni tudjon, ezért törekedj arra, hogy az üzletben válogatva a könnyű, lágyabb összetételű és fedésű termékek közül válassz. Az ajkak védelme érdekében mindig használj szájfényt vagy ajakbalzsamot, hogy ajkaid frissebbek legyenek. A szem sminkjét is érdemes minimalizálni, hogy ne folyjon le a napon az egész. Egy kis szemöldök, egy spirál is elég.

Ne zuhanyozz órákig!
A nagy meleg, a mozgás, a strand egyáltalán a mindennapi rutin a hőségben rákényszerít arra, hogy a nap folyamán többször is zuhanyozzunk. Érdemes odafigyelned arra, hogy ezek a zuhanyok rövidek legyenek, ne tartsanak tovább 3-4 percnél. A túl forró vizet is érdemes nyáron kerülni, mert a bőr túlszáradásához vezethet, ami gyulladást és nyári ekcémát okozhat.

A víz legyen a legjobb barátod!
Legalább 8 pohár vízre van szükséged naponta. Ha lehetséges, vigyél magaddal mindenhova folyadékot, és ne felejts el inni legalább 30 percenként. A víz nemcsak frissít, de megakadályozza a kiszáradást és sok méreganyagot is kimoshat a szervezetedből.

Használj hidratálót!
Keress egy nyári krémet, amit nem felejtesz el használni. Egy könnyű nyári testápolót, ami könnyen felszívódik, és nem gátolja a bőr légzését. Ha lehet, használd rögtön azután, hogy kiszálltál a zuhany alól. Meglátod, a bőröd hálás lesz.

Ne felejtsd el a lábad!
A téli csizmát már régen elpakoltad, hiszen itt a szandál-szezon és a pedikűr ideje. Súrold le az elhalt száraz bőrt, mert hidd el, elég ronda látvány a töredezett, száraz sarok egy csinos szandálban. Nem olyan nagy feladat: használj hetente háromszor lábradírt és reszelőt mondjuk zuhanyzás közben, meglátod, hihetetlen változást fogsz tapasztalni.

A ragyogó, egészséges bőr, minden évszakban fontos, vigyázz rá nyáron is!