hello
hétköznapok

8 átmeneti darab, amire szükséged van az őszi ruhatáradban

Ősszel az öltözködés sosem olyan egyszerű, mint elsőre tűnik. A nyári ruhák szeptember végére végképp eltűnnek a szekrényben, hogy helyet adjanak az átmeneti időszakban használt ruháknak.

A legfontosabb, hogy felkészüljünk a változatos időjárásra, a több csapadékra, a hűvös reggelekre. Hordjunk olyan ruhákat, amik éppolyan stílusosak a napsütéses kora őszi napokra, mint októberben vagy novemberben. 

Érdemes csupa könnyen variálható, egymással jól kombinálható, időtlen darabot választani, amik zömmel semleges színűek, jól illenek a színtípusunkhoz, és a legtöbb alkalomhoz felvehetők. Így nem halmozunk fel sok felesleges, soha nem hordott darabot, és a pénztárcánkat is kíméljük.

No de mik azok a ruhadarabok, amik nem hiányozhatnak egy őszi ruhatárból?

Farmernadrág
Tél vagy nyár, ősz vagy tavasz, a farmer minden évszakban, minden időben kötelező eleme a ruhatárnak, legfeljebb a színe és a hossza változik. Ősszel és télen leginkább a sötétebb színek dominálnak, mert praktikusabbak, ennek ellenére, ha valaki világosat, esetleg fehéret venne fel, az sem tilos. A farmer mindenhez felvehető, tökéletesen kombinálható, kényelmes és praktikus darab.

Hosszú ujjú póló
A nyári rövid ujjú pólókat őszre a hasonló szabású, egyszerű, kényelmes pamut hosszú ujjú pólók váltják fel, amikre könnyű felvenni egy vastagabb pulóvert. Választhatunk egyszínű fazont, de választhatunk az üzletekben mókás, egyedi darabok közül is. Mivel ez a ruhatár egyik legalapvetőbb darabja, soha nincs belőle elég.

Blúz
Egy nőnek fontos, hogy nőies legyen, így a praktikus darabok mellett kötelező néhány csinos darab is. Erre tökéletes példa a blúz. Még a legegyszerűbb darab is mindig elegáns hatású, akár szoknyával, akár kosztümmel, de akár farmerrel kombinálva is.
Semlegessége révén lesz igazán sokoldalú darab, ami sosem hagy cserben. Legyen galléros, vagy gallér nélküli félig nyitott modell, tulajdonképpen mindegy, mindegyik egyaránt csinos, és könnyedén beépíthető a mindennapokba, így minden szekrényben ott a helye.

Kardigán
Praktikus viselet az átmeneti évszakokban, így természetesen ősszel is a kardigán, ami tulajdonképpen egy hosszú ujjú női kiskabát, ami zömmel kötött anyagból készül, általában derékon alul, olykor térdig is ér, és gombolható vagy nyitott elejű. A praktikus ruhadarab felvehető hosszú ujjú felsőre farmerrel, de akár szoknyával is. Praktikus mindennapi viselet, de néhány csinosabb fazonja alkalmakra is kiváló.
Övvel derékban megkötve vagy lazán is hordható.

Garbó
Hazánkban a svéd filmcsillag, Greta Garbo után garbó néven elterjedt, magas nyakú pulóver is az alap darabok közé sorolható. Az elegáns és végtelenül sokoldalú pulóver egyik nagy előnye, hogy egyszerre meleg pulóver és sál. Lehet vastag kötött, egészen vékony pamut, lehet ujjatlan, vagy hosszú ujjú, lehet bármilyen színű, mindenképpen helye van egy mai modern nő ruhái között. Üzletközpontunk kínálatában is számtalan fazonú közül lehet válogatni, mindenki megtalálhatja a saját stílusának megfelelőt.

Harisnya
Lehet vastag, lehet vékony, lehet egyszínű és lehet vagányabb, furcsa mintás. Hordhatjuk nadrág alá, hogy ne fázzunk, de hordhatjuk mini vagy maxi szoknya alá is, kedvünk szerint. Ma már hihetetlen a választék harisnyából, ami remek kiegészítője lehet egy blúz-szoknya kombinációnak, de ha valami egészen egyedit szeretnénk, arra is van lehetőség.

Kabát
Ősszel kiszámíthatatlan az időjárás, ha reggel még hűvös van, délre felmelegedhet, de a reggeli kellemes idő is változhat hideggé a nap folyamán. Így aztán még a látszólag melegebb napokon is érdemes rétegesen öltöznünk és magunknál tartanunk egy kabátot. Az, hogy milyen anyagú, fazonú kabátot választunk, csakis egyedi stílusunktól függ. Ki a rövidet, ki a hosszabbat, van aki a modern, más a klasszikus szabásút részesíti előnyben a vásárlásai során. Tulajdonképpen mindegy is, a lényeg, hogy segítsenek átvészelni a változékony időjárást.

Bokacsizma
A hűvösebb, esősebb őszi időben a lábbeli is fontos része az öltözékünknek. Azon túl, hogy kényelmesnek kell lennie, arra is figyelnünk kell, hogy esőben is tartsa szárazon és lehetőleg melegen a lábunk. Tökéletes választás lehet például a bokacsizma, ami minden kritériumnak megfelel és még csinos is. Lapos vagy magas sarokkal egyaránt kapható, bármilyen alkalomra tökéletes viselet. Ott a helye az őszi ruhatárban.