hello
hétköznapok

4 szabály a tuti új őszi ruhatárért

Az őszi öltözködés, különösen a szeptemberi, korántsem egyszerű, hiszen egyik pillanatról a másikra lehet a melegből hűvös, így bárhová indulunk több mindenre fel kell készülni.

Jó, ha van egy alap ruhatárunk, amit aztán különböző kiegészítőkkel variálhatunk. A könnyű, nyári darabok mellett szerepet kapnak a kardigánok, pulóverek, átmeneti kabátok, vastagabb nadrágok is, ezeket jól kombinálhatjuk a nyári darabokkal, így rétegesen tudunk öltözni. Aztán természetesen ahogy hűlnek a napok, úgy kerülnek felső polcra a kánikuladarabok, és kerülnek elő a vastagabb szettek.

Évszakok váltásakor mindig érdemes szekrényfrissítést tartani. Ilyenkor érdemes több szempont szerint átnézni a ruhatárunk.

Ellenőrizzük a minőséget
Nem szakadt, nem foltos? Esetleg nem híztuk ki vagy fogytunk ki belőle? Nem nyúlott vagy fakult ki a mosáskor? Ha a ruha sérült, kopott, bolyhos, a színe fakult, és már csak nosztalgiából tartanánk meg, mert valaha szerettük, és nem azért, mert szívesen felvesszük, akkor jobb, ha kiselejtezzük a ruhadarabot. Bosszantó ugyanis, ha látszatra tele van a szekrény, de igazából a ruhák csak kis részét hordjuk. Természetesen vannak olyan ruhák, amiknek a hibáját ki lehet javítani, vagy némi átalakítás után hordani, ám ha egyik jelenség sem igaz, jobb, ha kiselejtezzük az adott darabot.

Szabaduljunk meg a ,,majd egyszer jó lesz” daraboktól is
Mindenkinek tele a szekrénye majd egyszer ruhákkal, amik évről évre arra várnak, hogy egyszer belefogyunk, belehízunk, lesz alkalom… Vannak olyan darabok is, amik tökéletesen jó állapotban vannak, de valamiért nem illenek hozzánk, ezért sosem viseljük őket, és csak vannak. Ezeket is érdemes évszakváltáskor eltávolítani a szekrényből. Alapszabály: amit egy évig nem viselünk, már nem is fogjuk. Így feleslegesen foglalják a helyet. A tartogatás helyett érdemesebb ellátogatni az üzletközpontba és beszerezni néhány olyan alapdarabot, ami tényleg illik hozzánk, és amit garantáltan viselni is fogunk.

Adjunk hát teret az újnak, szabaduljunk meg a régi szoros farmerektől, hozzánk egyáltalán nem illő kardigánoktól, a stílusok zűrzavarától. Legyen kevesebb, de hozzánk passzoló darabunk.

Térjünk vissza az alapokhoz
A szanálás után is annak ellenére, hogy a szekrény tele van ruhákkal úgy érezzük, nincs egy rongyunk se?
Itt az ideje, hogy megnézzük, megvannak-e az alapdarabjaink. Ez azért fontos, mert ezek az alapok bármikor bármivel kombinálhatók, szinte bárhova hordhatók, így bátran hozzájuk lehet nyúlni. Ezek alapszínű – fekete, fehér, szürke, sötétkék darabok. Pólók, hosszú ujjú pólók, farmerek, pulóverek, kardigánok. Először ezeket a kell beszerezni, ezután jöhet minden más.

Játsszunk a kiegészítőkkel
A klasszikus alapdarabokat remekül lehet variálni változatos kiegészítőkkel. A táskák, cipők, sálak és ékszerek kulcsfontosságúak a gardrób fűszerezéséhez. Egy minimalista ruhásszekrénnyel mindenkinek könnyű a dolga, az egyediséget pedig a kiegészítők adják meg.

Ez egy igazán egyszerű trükk: néhány alapdarab, lehetőleg semleges színekben, ezek mellé pedig számtalan változatos színű sál, öv, cipő, táska, kalap, amik igazán egyedivé és sajátos stílusúvá varázsolják a szettet. Így folyton megújulás érzetünk lesz – mintha mindig egy teljesen friss ruhát vennénk fel, és sosem unjuk meg ruháinkat.

A minimalista szekrény nem csak az egyszerű, funkcionális stílusról szól, hanem a kényelemről is. A kiegészítők ezeknek a feltételeknek is megfelelnek, amellett, hogy tükrözik valódi személyiségünket.

Voltál az üzletközpontunkban a napokban? Igazán változatos, trendi szettekkel, kiegészítőkkel várunk, amiket élmény hordani hétköznapokon is.