TERET ADUNK

a képzeletnek

5 európai úti cél, amit nyáron mindenképpen érdemes felkeresni

Hivatalosan is vége a tanévnek, a gyerekeknek is elkezdődött a vakáció, és a szabadság egészen szeptemberig tart. Sok család indul utazni, ki belföldön, ki külföldön képzeli el a vakációt. Akik külföldre indulnak, ilyenkor könnyeben megtehetik, hiszen a jó idő megkönnyíti a kontinens bejárását, élményeket, látnivalókat, napsütötte teraszokat és strandokat kínálva.
A csillogó partok, a kék ég, a csodaszép tájak és a rengeteg történelmi látnivaló elég ok arra, hogy be akarjuk járni Európát és megnézni csodáit. Vannak ismertebb, és kevésbé ismert gyöngyszemek, vannak helyek, ahová mindegy melyik évszakban látogatunk, és vannak helyek, amiket különösen nyáron érdemes megnézni.
Mi most ezekből válogattunk néhányat:

Provance – Franciaország
A nyár a legjobb időszak a franciaországi Provence megtekintéséhez, a levendulamezők ugyanis június közepétől július közepéig virágoznak, látványuk pedig feledhetetlen. A mennyei levendulamezőkön kívül Provence régiója középkori városairól, bájos falvairól, a finom ételekről és a finom borokról is ismert. Aki később menne, levendulák helyett napraforgómezőkben gyönyörködhet. Az élet itt nyugodt és lelassult – tökéletes, ha valaki pihenni és lassítani szeretne. 

Ismered a környék nevezetességeit? Tudtad, hogy Provence számos híres művészt is megihletett, köztük olyanokat, mint Pablo Picasso, Vincent Van Gogh vagy Paul Cezanne? Üzletközpontunk könyvesboltjában számtalan a témába illó könyvet találsz, látogass el hozzánk.

Andalúzia – Spanyolország
Andalúzia a nyári úti célok közül egyáltalán nem hiányozhat. A dél-spanyolországi Andalúzia lenyűgöző, 800 kilométeres partvonaláról híres, ami mindjárt két tengerrel – a Földközi-tengerrel és az Atlanti-óceánnal – is büszkélkedhet. A régiónak világhírűek a strandjai, csillogó kék vizekkel és puha, sima homokkal, és természetesen az elmaradhatatlan spanyol napsütéssel.

Cinque Terre – Olaszország
Olaszország nélkül is elképzelhetetlen a nyár. Van, aki Rómára esküszik, de nyáron az Észak-Olaszországban, La Spezia tartományban található Cinque Terre az, amit különösen érdemes megnézni. A nevét egy sor tengerparti faluról kapta. A terület a Ligur-tenger partjának egyik zord és nehezen megközelíthető részén található, és öt városnak ad otthont, amik pasztell színű házaikról és nyüzsgő kikötőikről ismertek.

Cinque Terre-ről sokan állítják, hogy a világ egyik legszebb partszakasza. A sziklákra épült városkákat számtalan ösvény köti össze, ezek közlekedésre alkalmasak, de aki nem akar gyalogolni, hajóval is cikázhat a települések között.

Csodás templomok és a festői látvány miatt mindenképpen érdemes ide ellátogatni

Dubrovnik – Horvátország
A csodás és kalandos Dubrovnik az Adria gyöngyszeme, mindenképpen megér egy látogatást. Akár a fürdés, akár a hangulatos város ősi kőfalainak megcsodálása a cél, Dubrovnik a jó választás. Az óvárosa UNESCO világörökségi helyszín, kőfalai és erődjei a 16. században épültek. Egyedülálló, román-gótikus épületei egy másik korszakba repítenek.
Az sem csalódik, aki hajókázni akar a környéken, számtalan kisebb-nagyobb hajóút teszi a kirándulók kedvenc helyévé a várost. Egy gyors, 10 perces kompúttal például eljuthatunk a festői Lokrum szigetre , ahol mindenki gyönyörködhet a festői kilátásban, barangolhat a természetvédelmi területen, lebeghet a Holt-tengerben, és még egy ősi kolostort is megnézhet.

És ami a legjobb – szinte lehetetlen rossz éttermet választani, mindenhol kifogástalan ételeket kapunk.

Tudtad, hogy a Trónok harca bizonyos jeleneteit is itt forgatták?

Reykjavík – Izland
Akik a napfény szerelmesei, Reykjavikot fogják imádni a legjobban az európai úti célok közül. Nyáron Izland fővárosa gyakorlatilag úszik a napsütésben, sötétség nélkül. Földrajzi elhelyezkedése miatt ugyanis nincs éjszaka április közepétől augusztus közepéig. Aki ide látogat megtapasztalhatja az éjféli napot.
Tiszta kék ég, napsütéses napok és színes virágmezők várják a turistákat.

Az egyedül utazók, a párok és a családok számára is rengeteg a látnivaló. Aki akar, csobbanhat, de az izgalmakra vágyóknak is végtelenek a lehetőségek.

Tehát aki nem bánja, ha sötétítő függönyöket kell használnia, ha pihenni akar, a nyári szezonban a legcsodálatosabb túraútvonalak és kilátások közül választhat.