hello nyár

6 tuti tipp, hogy nyáron vékonyabbnak tűnj!

Mindannyian igyekszünk nyáron a legjobb formánkat hozni, ezért figyelünk a táplálkozásra, a mozgásunkra, és hozzánk illő, az alakunkat előnyösen hangsúlyozó, mégis szellős ruhákat hordunk.

Persze mindig van néhány trükk, amivel optikailag még egy kicsit rásegíthetünk arra, hogy bomba formát mutassunk. Döbbenetes, de akár néhány kilót is lecsalhatunk egy-egy jól megválasztott ruhával vagy kiegészítővel.

Íme néhány tuti tipp, amivel biztosan sikerül vékonyabbnak látszani:

Keskenyebb derék
A trükk az, hogy kontrasztot kell létrehozni deréknál, azaz élénk színű övvel vonjuk el a figyelmet a széles csípőről. Összehangolhatjuk az öv színét egy nyaklánccal, kézitáskával vagy bármely más tetszés szerinti kiegészítővel is. A hosszú, lelógó nyakláncok is remek segítséget nyújthatnak abban, hogy karcsúbbnak tűnjünk. A szoknya hosszára érdemes figyelni. Ne legyen se túl rövid, se túl hosszú. Legideálisabb a közvetlen térd felett végződő szoknya.

A-vonalú ruha
Az A-vonalú darabok kétségtelenül minden nő legjobb barátai. Mindenkinek jól állnak, és remekül elterelik a figyelmet a problémás területekről. A klasszikus A-vonalú ruha remek alakot eredményez. A hatást lehet fokozni egy övvel, tűsarokkal, ami köztudottan az egyik legjobb eszköz arra, hogy karcsúbbnak és nőiesebbnek tűnjünk, és mindenképpen ajánlott egy igazán jó fehérnemű is a ruha alá. Körül néztél már az üzleteinkben? Biztosan nem okoz csalódást a kínálat!

Ne legyen a ruha túl bő!
Mindenképpen vékonyít, ha ránk passzoló méretű ruhát veszünk fel! A túl bő ruhák ugyanis erősítenek, hiszen itt lógnak, ott ráncosodnak és buggyosodnak, ezek pedig mind előnytelenül hatnak az alakra. A kisebb méret sem jó, feszülésével ugyanis kiemeli a hibákat.

Magasított derekú nadrág
Nem véletlenül lett igazán közkedvelt a magasított derék, kivétel nélkül minden testalkatú nőnek jól áll. Remek alakot varázsol, megtartja a csípő ívét, kiemeli a derekat, de laposít a hason. A feneket is szép formájúvá varázsolja. Magas derekú rövidnadrág egy V kivágású blúzzal? Tuti összeállítás! Természetesen itt is alap, hogy ne egy kisebb méretbe passzírozzuk be magunk.
Bátran hordható mellé magas sarok, a hatás így még szembe tűnőbb.

Játsszunk a színekkel, mintákkal!
A fekete slankít, szokták mondani, és ez így is van. Ezért szokták bevetni azt a trükköt, hogy a problémásabb helyeken sötétítenek. Ezt ellensúlyozandó az előnyös területeken világos színt viseljünk, a végeredmény pedig garantáltan látványra néhány mínusz kiló.
A minták is rengeteget számítanak, a függőleges csíkok például tényleg vékonyítanak. A virágos vagy pöttyös ruhákat sem kell száműzni, a lényeg, hogy a minták kisebbek legyenek, lehetőleg sötét alapon.

Jó trükk lehet a minták keverése is. Optikailag meglepő módon vékonyít, ha két különböző mintát keverünk össze. Válasszunk egy mintát az alsó ruházaton, és egy teljesen más mintát a felsőn, az eredmény igazán meglepő lesz! Válogass kedvedre divatüzleteink kínálatából, és ne feledd a cipőboltot sem.

Ingek, blézerek
Sokan a problémásabb területeket igyekeznek eltakarni, vannak, akiket zavar, ha kint a karjuk, válluk. Könnyű kabátot vagy blézert húzva ezekre a területekre megoldódik a probléma. Egy jó szabású blézer remek formát ad a testnek, mindenhez felvehető, akár rövid nadrághoz is, és mindig vékonyít. Az ingekkel is hasonló hatást érhetünk el. Arra érdemes figyelni, hogy soha ne tűrjük be őket. Se nadrágba, se szoknyába.

Az öltözék mindig tesz hozzánk, kifejezi személyiségünk, formálja kinézetünk. Egy kis odafigyeléssel, tudatosan, okosan hordva pedig igazán gyönyörűvé tehet minket – csakis rajtunk múlik!