hello család

Szórakoztató családi programra vágysz? Menj kempingezni!

Most, hogy végre itt a nyár, sorra terítékre kerülhetnek azok a programok, amik igazán a nyári hónapokban élvezhetők. Tipikusan ilyen a kempingezés is.

Vannak, akik megijednek a gondolattól, hogy gyerekkel kempingezni induljanak, mások kimondottan szeretik a kikapcsolódásnak ezt a módját. Számtalan előnye van: nincs zaj, nincs tömeg, nincs nyomakodás, nincs szmog, van helyette természet, csend, nyugalom, friss levegő. A szabadtéri élmények ráadásul környezettudatosabbá teszik a gyerekeket, segítenek a stressz kezelésében, csökkentik a nyugtalanságot és még az unalmat is.

A gyerekek rengeteg időt töltenek lakásban a számítógép vagy az okostelefon előtt. Ebből mozdítja ki őket egy jó kis kempingezés, ami teljesen más, mint a mindennapokban megszokott rutin.

Természetesen indulás előtt néhány dologra nem árt alaposan felkészülni. Kempingezni semmiképpen ne induljunk el kullancs és szúnyogriasztó, valamint naptej nélkül. Ezek beszerezhetőek az üzletközpontunk drogériájában. A kényelmes, több rétegű ruházat sem árt, hiszen az időjárás szeszélyeire fel kell készülni. Ebben is segítséget nyújtanak üzleteink, ahol számtalan túrázáshoz, kempingezéshez kiváló ruha közül válogathat mindenki.

 A kempingezés számtalan izgalmat tartogat:

Például lehet tüzet rakni és szalonnát sütni
Nincs gyerek, aki nem vehető rá egy kis rőzsegyűjtésre, nyársfaragásra, ha az előkészületek vége egy izgalmas sütögetés. Szinte semmi sem fogható a frissen sült szalonnához, a szalonnazsírral csepegtetett kenyeret pedig még a legválogatósabb gyerek is szívesen megeszi. Lehet nyársra tűzni hagymát vagy almát is, igazi csemege.

Vadászhatunk tárgyakra
A gyerekek imádnak vadászni. Remek szórakozás lehet, ha előre összeállított lista alapján eldugott tárgyakat kell megkeresni a gyerekeknek. Megnevezhetünk néhány növényt is, amit a keresés közben be kell gyűjteniük a tábor környékén.

Lehet hangyákat lesni
A természet megfigyelésének egyik módja a hangyák életének tanulmányozása. Ahogy sürgölődnek, ahogy nyüzsögnek, az hosszú percekre lekötheti a kíváncsi gyerekeket. Ha van kéznél egy nagyító, az egész felfedezés még izgalmasabb. Vigyázat! Rájuk lépni tilos!

Nagyszerű élmény túrázni a természetben
A kempingezés alatt szuper sétákat lehet tenni a természetben. Egy kényelmes túracipő persze nem árt hozzá, amit az üzletközpontban bármikor beszerezhetsz, és egy hosszú vándorbot is kiváló segítség lehet. A séta közben remekül tanulmányozhatók a növények, állatok, de még a lábnyomok elemzése is számtalan remek pillanatot okozhat. Találd ki, milyen állat hangját hallod? Melyik állat nyomát látod? Mi van a kezemben? Ezer kérdés, ami játékos formában juttatja ismerethez a gyerekeket, akik el is felejtik, milyen sokat sétáltak közben.

Kavicsokat, terméseket lehet gyűjteni
A barangolások során számtalan dolog összegyűjthető: kavicsok, amiket, ha olyan formájúak, otthon akár ki is lehet festeni, csigaházak, tobozok, makkok, mindenféle levelek. Ezekből értékes zsákmány lehet, amit a táborban még egyszer meg lehet nézegetni, és beszélgetni róla.

Mindezeken túl természetesen lehet bújócskázni, fogócskázni, ha van hely rá, lehet focizni, tollasozni. Ha a kempingezés több napos, a sátor felverése is külön program lehet. A sátorban alvás pedig megsokszorozza a kempingezés élményét. Egy esti tábortűz igazi kuriózum, ami mellett lehet történeteket mesélni, énekelni, csillagokat nézni – csupa olyan elfoglaltság, ami egy gyereknek különleges élményt nyújthat.