hello ajándékkavalkád

Rollerezni menő

Azzal mindenki tisztában van, hogy az aktív életmód jót tesz a testünknek, a lelkünknek, az agyunknak, a hangulatunknak és még sok másnak is, ám a valóságban a napunk nagy részét zárt tereken – a munkahelyünkön, a lakásban, vagy a tömegközlekedésben összezsúfolódva töltjük.

Persze elméletben mindennel tisztában vagyunk, sőt, sokan időről-időre veszünk egy konditerem bérletet vagy elkezdünk egy diétát, ám aztán mindez a feledés homályába vész.

Mi lenne, ha csak egyetlen dolgot másképp csinálhatnánk, de azzal meglenne a mindennapi mozgás, égetnénk a kalóriát, fittebbek és egészségesebbek lennénk és még a tömegközlekedést is kiküszöbölhetnénk?
Ugye, jól hangzik?

Nos, nincs más tennivaló, mint beszerezni egy rollert!

A rollerezés több, mint nagyszerű szórakozás. Bár általában a gyerekkorhoz kötjük, egyre több felnőttet lehet látni suhanni az utakon. És hogy miért? Nos, a rollernek számtalan előnye van. Vegyük sorra őket!

A roller jótékony hatással van az egészségünkre
Sokan nem is tudjuk, de a rollerezés az emberi szervezet számára előnyösebb, mint a kocogás vagy a kerékpározás. A kerékpározás csak a test alsó részét terheli meg aktívan, míg a test felső része megmerevedik, ami hátfájást okozhat. 

A rollerezés sokkal hatékonyabban mozgatja át a testet. Az alsó testizmokon kívül a hát-, mell- és hasizmokat is hatékonyan mozgatja és erősíti. Rollerezés közben a legtöbb izomcsoport dolgozik, és éppen a legkényesebb, legnehezebben formálható területek állnak munkába, nevezetesen azok az izmok, amik a hasunkat, fenekünket, combunkat, vádlit formálják. Az ízületek sem terhelődnek úgy, mint például a futásnál, ám arra mindenképpen figyelni kell, hogy váltott lábbal rollerezzünk, hogy egyformán terhelődjenek az izmok.

A rollernek egyéb egészségügyi előnyei is vannak.
E
z a kis helyet elfoglaló jármű a fogyásban is kiváló segédeszköz, mert igen hatékonyan égeti a kalóriákat és a testzsírt. Rollerezés közben annyi kalóriát égetünk el, mint futással vagy kerékpározással, de kisebb a sérülésveszély, könnyű a mozgás, és a roller bármilyen életkorban használható, így miközben mozgunk, a gyerekek is roboghatnak velünk. 

A fogyás, a mozgáskoordináció és egyensúlyérzék fejlődése, az állóképesség és erőnlét növekedése is a rendszeres robogózás legfontosabb előnyei közé tartoznak. Arról nem is beszélve, hogy mivel a felső és az alsó végtagokat is erősítjük, ez segít megelőzni a visszerek és más betegségek kialakulását is.

Az álló helyzetben való használat a sok ülő munka után különösen előnyös, és még a hátat és a nyakat is kíméli. Plusz ne feledkezzünk meg arról, hogy a nyereg sem töri fel a fenekünket, mint a kerékpárnál.

Miért jó még rollerezni?
A rollerre könnyű felpattanni és biztonságosan lehet vele közlekedni a járdán. Bármikor összecsukható, így bárhová magunkkal vihetjük, kis helyen is elfér, és még a stresszt is oldja, hiszen rollerezés közben bármikor felbukkanhat egy boldog gyerekkori emlék.

A rendszeres mozgás tökéletes módja az ellazulásnak, valamint a feszültség és a stressz levezetésének. Hát miért ne tehetnénk ezt rollerrel?

Ne feledd, üzletközpontunkban hat héten át tarta játék, ezen a héten a velünk játszók közt egy roller kerül kisorsolásra. Ugye, nem hagyod ki a lehetőséget? Látogass el hozzánk!