hello 2022

Útmutató – így változtass idén a megjelenéseden

Hogyan legyek stílusosabb?, merül fel mindannyiunkban a kérdés, főleg év elején, mikor ég bennünk a vágy a változásra. Amikor felforgatjuk a szokásainkat, életünket, otthonunkat és étkezésünket, ugyan miért pont a ruhatárunk maradna ki?

Az év elején elkezdendő szokások közt nem véletlenül kap helyet az a célkitűzés sem, hogy jobban odafigyelünk a megjelenésünkre. Arról már előző blogposztjaink egyikében hoztunk néhány tippet, mi segíthet abban, hogy kialakítsuk a saját stílusunk, most további trükkökkel segítünk abban, mire érdemes még odafigyelni azért, hogy a lehető legjobban nézzünk ki ebben az évben.

Ha vásárolunk, ne csak egyetlen alkalomra vásároljunk
Ezt a hibát szinte mindannyian elkövetjük. Esküvő, születésnapi buli, színház. Ha valami izgalmas helyre indulunk, akkor elkerülhetetlenül úgy érezzük, valami különleges – és ezért valami új – viseletre van szükségünk. Azonban a legtöbbször bármennyire is szeretjük a megvásárolt darabot, akkor egyszer vesszük fel, és többé nem.
Jobban járunk, ha a specifikus vásárlás helyett megpróbálunk néhány elegánsabb darabot vásárolni a ruhatárunkba, amik sokoldalúbbak. Ha valami egyszerűt és klasszikusabbat választunk, újra és újra viselhetjük. Ha okosan variáljuk például kiegészítőkkel, még ugyanaz a ruha sem lesz soha ugyanolyan.

Ne vásároljunk és ne tartogassuk, ami nem jó ránk
Nem ritka, hogy olyan tárgyakhoz ragaszkodunk, amik már nem jók ránk, abban a reményben, hogy egy napon majd fogyunk, és újra felvehetjük őket. Az sem ritka, hogy túl kicsiben vásárolunk az akciók során valamit, mert nincs a méretünkben. Ezekhez a tárgyakhoz nem szabad ragaszkodni, nem szabad tartogatni őket. Csak a ruhakupacot növelik a szekrényünkben, viselni őket nem fogjuk soha. Legjobb ha ezektől megszabadulunk, és csak azokat a darabokat tartogatjuk, amiket valóban hordunk.

Azokat se tartogassuk, amik nem állnak jól
Amellett, hogy ragaszkodunk a méretben nem megfelelő darabokhoz, sokan tartogatunk olyan ruhákat is a szekrényünkben, amikről tudjuk, hogy nem állnak jól nekünk. Gyakran szeszélyből veszünk valamit, mert trendi, vagy mert láttuk, hogy valaki más viseli, és úgy gondoljuk, hogy nekünk is jól fog állni, de mivel egyszerűen nem illik hozzánk, soha nem vesszük ki a szekrényből. 

Tény, hogy ha egy ruhadarab nem tesz magabiztossá minket és nem kényelmes, az biztosan nem illik se a stílusunkhoz, se a szekrényünkbe, így a legjobb, ha eltűnik.

Ha veszünk valamit, váljunk meg valami mástól
Remek módja annak, hogy szekrényünk ne legyen tömve, ha betartunk egy egyszerű szabályt: minden alkalommal, amikor valami újat vásárolunk, kiveszünk egy régi darabot és elajándékozzuk. Ez nemcsak a polcok túlcsordulását fogja megakadályozni, de ösztönöz arra is, hogy átgondoltabban vásároljunk.

Fedezzünk fel új márkákat
Egy másik ok, amiért olykor azt érezhetjük, elfáradt a stílusunk az az, hogy bizonyos üzletekhez kötődünk. Nagyon jó, ha olyan kedvenceink vannak, akikben megbízunk és jól tudjuk, hogy jó minőségű darabokat tudunk tőlük beszerezni, de mindig vannak új, remek márkák a piacon, amik felfedezésre várnak. A csúcskategóriás dizájner márkáktól a megfizethetőbb középkategóriás márkákig érdemes felfedezni újdonságokat.

Olykor nézzük át a ruhatárunk
Nyilvánvalónak tűnik, de könnyű elfelejteni, mi lapul a gardróbunkban – és sokszor nagyszerű darabok maradnak elrejtve, amik évek óta nem láttak napvilágot, mert egyszerűen elfelejtettük őket. Így mielőtt valami újat vásárolnánk, érdemes meggyőződni arról, hogy nincs hasonló még a ruhatárunkban. Fontos az is, hogy kicsi sérüléssel ne selejtezzünk le azonnal egyébként jó ruhákat. Érdemes megjavíttatni a meglévő darabokat, nem pedig újra és újra megvenni ugyanazt a dolgot.

Ilyenkor január-februárban számos üzlet csinál téli, szezonvégi akciókat. Ezek remek lehetőséget kínálnak a stílusunknak megfelelő ruhatár kialakítására. A fenti tippek észben tartásával üzleteinkben is számos akcióval találkozhatsz. Gyere, válaszd ki a számodra legmegfelelőbbeket, és hozd létre, frissítsd fel saját stílusod!