hello 2022

Szokások, amiket év elején érdemes elkezdeni

Január elején mindannyian készen állunk arra, hogy tiszta lappal induljunk. Minden év elején nagy reményekkel nézünk az új év elé. Bízunk a szerencsében, a legjobbakban, és persze el is határozzuk, hogy mi magunk is teszünk azért, hogy az új év jobb legyen, mint az óév.

Hogy ez tényleg így legyen, adunk néhány tippet.

Reggelente képzeld el a napodat
Úgy érzed az életed egy taposómalom? Ha hiszed, ha nem, nagyon sokat segíthet, ha minden reggel szánsz időt – akár 5 percet is arra –, hogy egyszerűen becsukd a szemed, mélyeket lélegezz, és arra koncentrálj, hogy mit hoz (és mit nem) a napod. Élvezd a nyugalom érzését. Kezd a napod stresszmentesen, így a nap többi része is nyugodtabb lesz.

Készíts listákat
Lehet, hogy az emberek nem értik, miért kellenek a listák, ahelyett, hogy ténylegesen megtennénk dolgokat, de hidd el, jó dolgok. Egy lista segíthet nyomon követni a tennivalókat, legyen szó a reggeli teendőkről, bevásárlólistáról vagy akár olyan könyvekről, amiket el szeretnél olvasni. Megkönnyíti az életet, és rendszert ad. Vezesd be te is a mindennapokba, hidd el, nem bánod meg.

Olvass
Ha már a könyveket említettük: egy új év remek alkalom arra, hogy eldöntsd, végre elolvasod azt a könyvet, amit mindig is szerettél volna kézbe venni. Legyen az bármi, ülj le vele, és szánj az olvasásra néhány percet minden nap. Könyvesboltunk remek könyvekkel vár, tankolj be most olvasnivalóval, sok van még a hideg téli napokból.

Bővítsd a szókincsedet
Fektess az idén önmagadba. Az olvasás is remek befektetés, de az sem rossz, ha tanulsz valamit. Ez lehet nyelv – akár a saját anyanyelvünk is. Bővítsd a szókincsed, hogy választékosan, szépen tudj beszélni. Csak pár perc a napodból, hogy kinyiss egy szótárt, és megnézz benne néhány szót.  

Gyűjtsd az aprót
Ha aprót találsz a pénztárcádban vagy a zsebedben, tedd be egy perselybe. Nem is tűnik fel a hiánya, mikor elteszed, és talán nem is gondolnád, de jó sok pénz összejöhet az év végére. Remek módja a pénzgyűjtésnek, amit amúgy is megfogadunk a legtöbben év elején.

Adni jó
Nem csak kézzelfogható ajándékot, hanem időt és energiát is. Így megteheted, hogy egy jó ügy mellé állsz. Sétáltass kutyát, ossz ételt, szedj szemetet… Válaszd ki azt az ügyet vagy szervezetet, ami iránt érdeklődsz és tedd az életed részévé az adakozást.

Mozogj többet
Igen, természetesen ez is a listára került, hiszen a mozgás nagyon fontos, és remek dolog, ha sikerül a mindennapokba beépíteni. Még ha nincs is időd a rendszeres kocogásra vagy kerékpározásra, több mozgás beleférhet az életedbe. Amikor azon kapod magad, hogy sorban állsz, vagy arra vársz, hogy egy fazék víz felforrjon, vagy akár tévét nézel, próbálj meg néhány lábujjra emelkedést vagy guggolást csinálni vagy helyben futni.

Próbálj kedvesebb lenni
Mindenkinek lehet rossz napja, de a te rossz napodnak nem kell tönkretennie valaki másét. Próbálj egyszerűen kedvesebb lenni, akár az élelmiszerbolt pénztárosával, akár a postással, akár egy idegennel, akivel napközben találkozol. Megspékelheted a kedvességedet azzal is, ha többször dicséred a körülötted lévőket. Meg fogod tapasztalni, hogy ettől te is jobban fogod érezni magad.

Figyelj jobban a megjelenésedre
A körmeid töredezettek vagy a szemöldököd egy kicsit bozontos? Lenőtt a hajad és régiek, nem jó méretűek a ruháid? Határozd el, hogy odafigyelsz megjelenésedre. Ez egy olyan befektetés, ami növeli az önbecsülésed és hozzájárul a professzionalizmusodhoz.
Ne feledd, most remek akciók várnak áruházainkban, így jó áron juthatsz időtálló, jó minőségű ruhákhoz.

Éld meg a pillanatot
Az idő repül, ahogy a mondás tartja. És gyakran rájövünk, hogy sokszor csak úgy elsuhan mellettünk az élet, és nem is vesszük észre. Idén döntsd el, hogy tudatosabb leszel: halld meg a madárdalt, lásd meg a színeket, érezd a vacsorafőzés illatát. Rengeteg élmény van, amit nem veszünk észre, de nem kell mindig így lennie.

Nevess többet, maradj pozitív, tanulj, láss, érezz! Rengeteg dolog, amit megváltoztathatsz az életedben. Élj a lehetőségeiddel és változtasd meg az életed – kezdd el most!